Śledź i awokado – sprawdź, jak pysznie łączą się na talerzu
  • access_time

Śledź i awokado – sprawdź, jak pysznie łączą się na talerzu

Ciekawe połączenia smaków to najlepszy sposób na wiosenną świeżość na talerzu. Przekonaj się, jak zaskakujące i pyszne może być połączenie śledzia z awokado.

W kuchni też potrzebne jest urozmaicenie. Najlepszym sposobem na nudę jest łączenie takich składników, które na pierwszy rzut oka do siebie nie pasują. A to tylko pozory! Sprawdź, jak śledź i awokado wyśmienicie się uzupełniają, rozpieszczając podniebienie.

Roladki śledziowe z awokado

Składniki:

  • Beczka śledzi – filety z suszonymi ziołami 550 g SEKO
  • 1 dojrzałe awokado
  • pół czerwonej papryki
  • ćwiartka cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

Przygotowanie:

Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ, który rozgniatamy widelcem. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i siekamy.

Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Filety śledziowe zawijamy i spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki wypełniamy farszem.

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.