- access_time
Śledź i awokado – sprawdź, jak pysznie łączą się na talerzu
Ciekawe połączenia smaków to najlepszy sposób na wiosenną świeżość na talerzu. Przekonaj się, jak zaskakujące i pyszne może być połączenie śledzia z awokado.
W kuchni też potrzebne jest urozmaicenie. Najlepszym sposobem na nudę jest łączenie takich składników, które na pierwszy rzut oka do siebie nie pasują. A to tylko pozory! Sprawdź, jak śledź i awokado wyśmienicie się uzupełniają, rozpieszczając podniebienie.
Roladki śledziowe z awokado
Składniki:
- Beczka śledzi – filety z suszonymi ziołami 550 g SEKO
- 1 dojrzałe awokado
- pół czerwonej papryki
- ćwiartka cytryny
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
Przygotowanie:
Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ, który rozgniatamy widelcem. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i siekamy.
Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Filety śledziowe zawijamy i spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki wypełniamy farszem.