Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois
  • access_time

Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois

Składniki (dla 4 osób):
• 10 czarnych oliwek bez pestek Serpis,
• 1 starty pomidor bez skórki,
• 2-3 łyżki oleju ryżowego Olitalia,
• świeża bazylia lub oregano,
• sól i pieprz,
• anchois

Na tortos:
• 75 g mąki kukurydzianej,
• 25 g mąka pszenna,
• 2 łyżki oliwy z oliwek oliwek Olitalia Extra Vergine Delikatna,
• woda

Przygotowanie:
Tortos: Wymieszaj mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj sól, trochę wody i całość zagniataj do momentu, gdy ciasto przestanie się przyklejać do rąk. Gotowe ciasto odstaw na kilka minut. Z ciasta uformuj małe płaskie kółka. Podsmaż je chwilę z każdej strony na patelni z odrobiną oleju ryżowego.  
Wymieszaj starty pomidor z oliwkami, oregano lub bazylią, solą i pieprzem oraz oliwą z oliwek Olitalia.
Udekoruj szczypiorkiem i anchois.

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.