Lifestyle

Nie tylko modą człowiek żyje. Lubimy otaczać się pięknymi rzeczami, urządzać estetyczne wnętrza, poznawać nowe smaki, podróżować, zgłębiać nowe style w designie – żyć w przyjemny sposób, w pięknym otoczeniu.
W tym miejscu robimy mały krok w bok i zahaczamy także o inną tematykę. Znajdziecie tu smakowite przepisy, porady, relacje z podróży, inspiracje wnętrzarskie, nowinki ze świata designu, a także ciekawe wskazówki ułatwiające i uprzyjemniające nasze codzienne życie.

KOLOR JEDZENIA MA ZNACZENIE!

Od wielu lat badania dotyczące żywienia podkreślają jego wpływ na jakość naszego życia oraz codzienne funkcjonowanie. Niewiele osób przy wyborze posiłku bierze pod uwagę jego kolor bądź zastanawia się nad wartościami, które korzystnie wpływają na nasz organizm. Zatem czy barwa naszego posiłku ma znaczenie?

Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem

Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. Można podać je jako dodatek do dań z grilla, doskonale sprawdzą się jako przekąski imprezowe podczas spotkań z bliskimi lub przyjaciółmi. Wspaniale się prezentują, a do tego są oryginalne, lekkie i naprawdę smaczne, dlatego mogą stać się hitem każdego garden party. Z pewnością rozsmakują się w nich zarówno wegetarianie, jak i miłośnicy tradycyjnej kuchni. Świetnie smakują w towarzystwie pieczywa, grzanek, bagietek czosnkowych, a także z grillowanymi czy pieczonymi warzywami, tofu, kurczakiem i wieloma innymi dodatkami. Czas przygotowania to zaledwie 30 minut, warto wykorzystać przepis przy najbliższej okazji, np. podczas jutrzejszego śniadania!.

Czy osoby aktywnie fizycznie powinny przyjmować suplementy?

W ostatnich latach fitness oraz treningi siłowe zyskują coraz większą popularność. Dużo mówi się o korzyściach płynących z tego typu aktywności, a portale społecznościowe przepełnione są zdjęciami pięknych „fit” sylwetek, naturalnego jedzenia i „obowiązkowej” suplementacji. Tu pojawia się pytanie: czy spożywanie suplementów diety faktycznie jest konieczne? Suplementowanie należy traktować rozważnie, ponieważ zarówno niedobory pokarmowe, jak i nadmiar substancji aktywnych może być szkodliwy dla organizmu. Jakie środki warto wybrać i kiedy je przyjmować?

PIERWSZE KOLONIE – SPOSÓB NA ROZBUDZENIE PASJI U DZIECKA!

Dzieci coraz więcej czasu spędzają przed ekranami komputerów i telewizorów, co może niekorzystnie wpływać na ich wzrok i postawę. Cierpią na tym także ich umiejętności społeczne, w tym nawiązywanie relacji z rówieśnikami. Rozwiązaniem tych problemów może być uprawianie sportu. Tylko jak rozbudzić pasję sportową u dziecka?

Sycąca, aromatyczna zapiekanka bezglutenowa z makaronem teff, brokułami i mozzarellą

Prosty przepis na aromatyczne danie bez glutenu jest świetnym pomysłem na obiad lub kolację na gorąco. Zapiekanka makaronowa jest nie tylko pyszna, ale także świetnie się prezentuje i dzięki temu można ja śmiało serwować gościom. Zapiekankę można piec w dużym naczyniu żaroodpornym lub w mniejszych foremkach do zapiekania, przykrywając je podczas pieczenia folią aluminiową.

Sok z brzozy – nieodkryty składnik w Twojej kuchni

Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.