- access_time
Drobiowe zawijasy
Drób to bardzo wdzięczne i dość łatwe do przyrządzenia mięso. Na naszych stołach króluje głównie kurczak, ale warto również dla urozmaicenia jadłospisu przygotować danie z indykiem w roli głównej. To delikatne mięso sprawdzi się w przypadku fit burgerów czy chociażby sznycli. Dla fanów tych „zawijasów” proponujemy roladki z warzywami. Będą idealne na obiad dla całej rodziny i zaspokoją głód nawet największych głodomorów.
Roladki drobiowe z warzywami
Składniki:
- 8 sznycli z indyka
- 1 mała czerwona papryka
- kawałek młodej cukinii
- 100 g żółtego sera w kawałku
- 2-3 łyżki musztardy
- sól, pieprz
- Delma Maślany smak 80% tłuszczu
Przygotowanie:
- Sznycle z indyka delikatnie rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
- Warzywa umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski. Ser pokrój w słupki.
- Mięso posmaruj cienko musztardą i ułóż na nim po 3 kawałki: cukinii, papryki i sera.
- Warzywa starannie i ciasno zawiń w mięso i zepnij wykałaczką.
- Na patelni rozgrzej Delmę Maślany smak 80% tłuszczu, ułóż roladki i obsmaż z każdej strony.
- Kiedy mięso będzie już ładnie zarumienione, przełóż je do wysmarowanej Delmą Maślany smak formy żaroodpornej, przykryj folią aluminiową i włóż na 20 minut do nagrzanego do 150 st. C piekarnika.