Drobiowe zawijasy
  • access_time

Drobiowe zawijasy

Drób to bardzo wdzięczne i dość łatwe do przyrządzenia mięso. Na naszych stołach króluje głównie kurczak, ale warto również dla urozmaicenia jadłospisu przygotować danie z indykiem w roli głównej. To delikatne mięso sprawdzi się w przypadku fit burgerów czy chociażby sznycli. Dla fanów tych „zawijasów” proponujemy roladki z warzywami. Będą idealne na obiad dla całej rodziny i zaspokoją głód nawet największych głodomorów.

Roladki drobiowe z warzywami

Składniki:

  • 8 sznycli z indyka
  • 1 mała czerwona papryka
  • kawałek młodej cukinii
  • 100 g żółtego sera w kawałku
  • 2-3 łyżki musztardy
  • sól, pieprz
  • Delma Maślany smak 80% tłuszczu

Przygotowanie:

  • Sznycle z indyka delikatnie rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
  • Warzywa umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski. Ser pokrój w słupki.
  • Mięso posmaruj cienko musztardą i ułóż na nim po 3 kawałki: cukinii, papryki i sera.
  • Warzywa starannie i ciasno zawiń w mięso i zepnij wykałaczką.
  • Na patelni rozgrzej Delmę Maślany smak 80% tłuszczu, ułóż roladki i obsmaż z każdej strony.
  • Kiedy mięso będzie już ładnie zarumienione, przełóż je do wysmarowanej Delmą Maślany smak formy żaroodpornej, przykryj folią aluminiową i włóż na 20 minut do nagrzanego do 150 st. C piekarnika.
(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.