- access_time
Ale Meksyk
Rodzinny obiad nie musi być wcale nudny! Postawmy na smaczne dania w oryginalnym wydaniu oraz nietypowe połączenia składników. Kuchnia meksykańska z pewnością nie kojarzy nam się z łososiem, ale urozmaicenie ryby południowoamerykańskimi dodatkami sprawi, że poczujemy Meksyk na talerzu. Całość zawińmy w rulony z tortilli i delektujmy się smakiem, który pokocha cała rodzina!
Tortille z łososiem
Składniki:
- 4 tortille
- 300 g wędzonego łososia w plastrach
- 1 czerwona papryka
- 100 g sałaty: roszponki lub rukoli
- 8 plastrów żółtego sera
- 250 g sera typu feta
- 50 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu
Przygotowanie:
- Ser feta rozgnieć widelcem i utrzyj z Delmą Maślany smak 80% tłuszczu na gładką masę.
- Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Sałatę umyj i osusz.
- Tortille ułóż na stole i posmaruj dość grubo przygotowaną masą.
- Na połowie każdej tortilli ułóż plastry łososia, na nich plastry sera, pokrojoną paprykę i sporą garść sałaty.
- Tortille zwiń ciasno w rulony, a następnie pokrój na 2-3 centymetrowe plastry.