Ale Meksyk
  • access_time

Ale Meksyk

Rodzinny obiad nie musi być wcale nudny! Postawmy na smaczne dania w oryginalnym wydaniu oraz nietypowe połączenia składników. Kuchnia meksykańska z pewnością nie kojarzy nam się z łososiem, ale urozmaicenie ryby południowoamerykańskimi dodatkami sprawi, że poczujemy Meksyk na talerzu. Całość zawińmy w rulony z tortilli i delektujmy się smakiem, który pokocha cała rodzina!

Tortille z łososiem

Składniki:

  • 4 tortille
  • 300 g wędzonego łososia w plastrach
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g sałaty: roszponki lub rukoli
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 250 g sera typu feta
  • 50 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu

Przygotowanie:

  • Ser feta rozgnieć widelcem i utrzyj z Delmą Maślany smak 80% tłuszczu na gładką masę.
  • Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Sałatę umyj i osusz.
  • Tortille ułóż na stole i posmaruj dość grubo przygotowaną masą.
  • Na połowie każdej tortilli ułóż plastry łososia, na nich plastry sera, pokrojoną paprykę i sporą garść sałaty.
  • Tortille zwiń ciasno w rulony, a następnie pokrój na 2-3 centymetrowe plastry.
(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.