Orzeźwiająco chłodny, aksamitnie czekoladowy deser z tofu – dla małych i dużych smakoszy - naturalnie!
  • access_time

Orzeźwiająco chłodny, aksamitnie czekoladowy deser z tofu – dla małych i dużych smakoszy - naturalnie!

Tofu na deser – niemożliwe? A jednak! Aksamitny, delikatny a do tego zdrowy i oryginalny – taki właśnie jest deser z tofu, owocami i orkiszowym spodem z ciasteczek. Idealny na letnie upały, prosty w przygotowaniu, efektowny i co najważniejsze - świetnie nadaje się dla amatorów słodyczy w każdym wieku – nawet dla najmłodszych dzieci po 1 r.z. Smacznego!

Składniki na 4 porcje

- 400 g tofu
- 50 g czekolady
- 3 łyżki miodu
- 100 g orkiszowych ciasteczek Holle
- 1 mus z gruszki, brzoskwini, maliny z orkiszem Pear Pony Holle
- Świeże owoce do ozdoby

Przygotowanie:

Tofu zblendować na gładką masę. Czekoladę rozpuścić w wodnej kąpieli, po przestudzeniu delikatnie połączyć z przygotowanym tofu. Posłodzić miodem, delikatnie wymieszać  i odstawić do lodówki na ok godzinę. Orkiszowe ciasteczka pokruszyć na kawałeczki i wyłożyć nimi spód salaterek. Na ciasteczka wyłożyć warstwę musu. Schłodzony krem z tofu wyjąć z lodówki przełożyć do przygotowanych salaterek, ozdobić ulubionymi owocami lub bakaliami.

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.