Lifestyle

Nie tylko modą człowiek żyje. Lubimy otaczać się pięknymi rzeczami, urządzać estetyczne wnętrza, poznawać nowe smaki, podróżować, zgłębiać nowe style w designie – żyć w przyjemny sposób, w pięknym otoczeniu.
W tym miejscu robimy mały krok w bok i zahaczamy także o inną tematykę. Znajdziecie tu smakowite przepisy, porady, relacje z podróży, inspiracje wnętrzarskie, nowinki ze świata designu, a także ciekawe wskazówki ułatwiające i uprzyjemniające nasze codzienne życie.

PIERWSZE KOLONIE – SPOSÓB NA ROZBUDZENIE PASJI U DZIECKA!

Dzieci coraz więcej czasu spędzają przed ekranami komputerów i telewizorów, co może niekorzystnie wpływać na ich wzrok i postawę. Cierpią na tym także ich umiejętności społeczne, w tym nawiązywanie relacji z rówieśnikami. Rozwiązaniem tych problemów może być uprawianie sportu. Tylko jak rozbudzić pasję sportową u dziecka?

Sycąca, aromatyczna zapiekanka bezglutenowa z makaronem teff, brokułami i mozzarellą

Prosty przepis na aromatyczne danie bez glutenu jest świetnym pomysłem na obiad lub kolację na gorąco. Zapiekanka makaronowa jest nie tylko pyszna, ale także świetnie się prezentuje i dzięki temu można ja śmiało serwować gościom. Zapiekankę można piec w dużym naczyniu żaroodpornym lub w mniejszych foremkach do zapiekania, przykrywając je podczas pieczenia folią aluminiową.

Sok z brzozy – nieodkryty składnik w Twojej kuchni

Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

REGIONALNE SPECJAŁY WŁOCH

Włochy oprócz pięknych widoków oraz zabytków, słyną przede wszystkich ze znakomitej kuchni. W każdym regionie znajdziemy unikalne potrawy i napoje. Z jakich regionów słynie Sardynia, Capri, Umbria oraz Kalabria opowiada szef kuchni Nello Esposito. Skąd pochodzi włoska oliwa, gdzie pije się limoncello, a gdzie zajada się czarne i białe trufle?

Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika

Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób. Połączenie delikatnej polenty z aromatyczną pastą, kiełkami, brokułami oraz pestkami tworzy danie, które kusi smakiem i wyglądem. Ta oryginalna potrawa z pewnością podbije podniebienia dużych i małych smakoszy, wegetarian oraz miłośników tradycyjnej kuchni.

Wielka moc rozrywki

Rozrywka jest obecna w historii ludzkości już właściwie od początków jej istnienia. Ludzie po prostu muszą zażywać rozrywki, dopiero wtedy czują się naprawdę dobrze, odpoczywają i ładują swoje biologiczne akumulatory.

close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.