Lekkie deserki z owocami i dżemem jagodowym
  • access_time

Lekkie deserki z owocami i dżemem jagodowym

Składniki:
• ciasteczka owsiane - kilka sztuk
• jogurt naturalny lub serek mascarpone
• sezonowe owoce, np. jagody lub borówki
• dżem jagodowy

Przygotowanie:
1. Pokrusz ciasteczka owsiane na dno słoiczków (miseczek).
2. Jako drugą warstwę nałóż dżem jagodowy.
3. Kolejna warstwa to jogurt (w wersji FIT) lub serek mascarpone.
4. Następnie ułóż jagody, borówki lub inne sezonowe owoce. Deser będzie pięknie wyglądał przystrojony dodatkowo jadalnymi kwiatami i startą czekoladą.

Smacznego!

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.