Krem z kalarepy
  • access_time

Krem z kalarepy

• 1 litr bulionu na bazie wody filtrowanej
• 3 kalarepy,
• 1 marchewka
• pół pietruszki
• mały kawałek selera
• sól i pieprz do smaku,
• łyżka śmietany
• łyżka posiekanej natki
• szklanka grzanek z jasnego pieczywa

Umyć i obrać warzywa, pokroić w kostkę, zalać bulionem i ugotować do miękkości. Po ostygnięciu zmiksować, w razie zbyt gęstej konsystencji dolać jeszcze trochę wody filtrowanej. Doprawić do smaku, dodać śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zupy. Serwować z grzankami i posiekaną natką.

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.