ROZGRZEWAJĄCA CZEKOLADOWA LAWA Z KONFITURĄ / TOMEK JAKUBIAK
  • access_time

ROZGRZEWAJĄCA CZEKOLADOWA LAWA Z KONFITURĄ / TOMEK JAKUBIAK

Składniki:
1 słoik Konfitury Malina polka Herbapol
2 łyżeczki drobnego cukru do wypieków
2 tabliczki gorzkiej czekolady
2 jajka
2 łyżki mąki
szczypta soli

Sposób przygotowania:
Półtorej tabliczki czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy cukier i mieszamy do czasu zupełnego połączenia się składników. Po ostudzeniu do masy czekoladowej dodajemy 2 żółtka. Białka 2 jaj ubijamy ze szczyptą soli. Delikatnie łączymy czekoladę z pianą z białek. Pozostałą czekoladę kruszymy na kawałki i mieszamy z 4 łyżeczkami konfitury malinowej. Kokilki smarujemy odrobiną masła, wypełniamy dno na ok. 1 cm połączoną masą. Na środek każdego deseru wykładamy kopiastą Konfitury Malina polka Herbapol z czekoladą i przykrywamy masą czekoladową. Pieczemy przez 2 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podajemy ciepłe z gałką lodów waniliowych i konfiturami.

 

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.