Sernik z malinami / Mała Kawiarenka
  • access_time

Sernik z malinami / Mała Kawiarenka

Składniki
spód: duża paczka herbatników maślanych, 50g roztopionego masła

masa serowa: 750 g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie, 250g serka homogenizowanego, waniliowego, 4 jaja, 50 g masła (roztopionego, zimnego), 150 g drobnego cukru do wypieków, paczka dużego cukru wanilinowgo, paczka budyniu waniliowego

świeże maliny, wiórki kokosowe

jes15110210

Wykonanie
Wszystkie składniki na spód połączyć razem i zblendować na piach. RWyłożyć równo na spód blaszki.
Składniki na masę serową połączyć razem w mikserze. Ucierać, aż składniki się połączą i masa będzie puszysta.

Masę wylać na wyłożony herbatnikami spód. Na wierzch delikatnie powkładać świeże maliny.
Sernik wstawić do piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze 180°C.  Studzić w lekko uchylonym piekarniku.

Wystudzone ciasto posypać wiórkami kokosowymi. Mozna polać też sokiem malinowym i udekorowac bitą śmietaną.


jesion2Moją ogromną pasją jest pieczenie i tworzenie różnych wypieków, którymi pragnę dzielić się z rodziną i przyjaciółmi. W wolnym czasie dużo czytam i prowadzę bloga "Mała Kawiarenka". Od niedawna inspiracją są dla mnie podróże. Pragnę zwiedzić kilka miejsc, by poznać ich kuchnię i kulturę oraz cudowne krajobrazy.

Więcej na http://malakawiarenka.blogspot.com/

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.