- access_time
Sernik z malinami / Mała Kawiarenka
Składniki
spód: duża paczka herbatników maślanych, 50g roztopionego masła
masa serowa: 750 g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie, 250g serka homogenizowanego, waniliowego, 4 jaja, 50 g masła (roztopionego, zimnego), 150 g drobnego cukru do wypieków, paczka dużego cukru wanilinowgo, paczka budyniu waniliowego
świeże maliny, wiórki kokosowe
Wykonanie
Wszystkie składniki na spód połączyć razem i zblendować na piach. RWyłożyć równo na spód blaszki.
Składniki na masę serową połączyć razem w mikserze. Ucierać, aż składniki się połączą i masa będzie puszysta.
Masę wylać na wyłożony herbatnikami spód. Na wierzch delikatnie powkładać świeże maliny.
Sernik wstawić do piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze 180°C. Studzić w lekko uchylonym piekarniku.
Wystudzone ciasto posypać wiórkami kokosowymi. Mozna polać też sokiem malinowym i udekorowac bitą śmietaną.
Moją ogromną pasją jest pieczenie i tworzenie różnych wypieków, którymi pragnę dzielić się z rodziną i przyjaciółmi. W wolnym czasie dużo czytam i prowadzę bloga "Mała Kawiarenka". Od niedawna inspiracją są dla mnie podróże. Pragnę zwiedzić kilka miejsc, by poznać ich kuchnię i kulturę oraz cudowne krajobrazy.
Więcej na http://malakawiarenka.blogspot.com/