- access_time
Cynamonowe pancakes / Delimamma
Składniki na około 12 sztuk:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1,5 szklanki mleka
75 g masła
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 czubate łyżki cukru
4 czubate łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać jajka i wymieszać. W garnku rozpuścić masło. Do mąki dodać masło, mleko, proszek do pieczenia, cukier oraz cynamon. Całość dokładnie mieszamy, tak długo, aż nie będzie już żadnych grudek.
Pancakes smażymy na suchej patelni, z dwóch stron, do lekkiego zezłocenia. Podajemy np. z sosem czekoladowym albo ulubioną konfiturą.
więcej cynamonowych inspiracji w Magazynie COOLmag
http://issuu.com/magazyn.coolmag/docs/coolmag_grudzie__/28?e=10220365/10586529
Deli – do 15.30 urzędniczka, wieczorami instruktorka fitness, 24 godziny na dobę blogerka.
Pełna sprzeczności fanatyczka słodkości i aktywności fizycznej. Członek pierwszego w Polsce stowarzyszenia blogerów - Stowarzyszenia Opolska Blogosfera Kulinarna. Była tancerka nadal zafascynowana tańcem intensywnie zagłębiająca tajniki fotografii kulinarnej... A w przyszłości..... kto mnie tam wie ;)
Czytaj więcej na www.delimamma.pl