Pierogi z kaszą gryczaną marki Halina - Magazyn MAGMA - lifestyling
Pierogi z kaszą gryczaną marki Halina
  • access_time

Pierogi z kaszą gryczaną marki Halina

Pierogi z kaszą gryczaną marki Halina to pomysł na wyjątkowo smaczne i tradycyjne danie.

Składniki:
• 25 dkg mielonego mięsa
• olej
• cebula
• czosnek
• ostra papryka w proszku
• 400 g kaszy gryczanej prażonej marki Halina
• sól
• mielony pieprz
• 500 g mąki
• szklanka wrzątku

Przygotowanie:
Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto na pierogi. Ciasto powinno być gładkie. Rozwałkować, wykroić krążki za pomocą szklanki lub okrągłej zakrętki. Cebule bardzo drobno pokrajać i lekko zrumienić na oleju, dodać czosnek, paprykę w proszku i surową kaszę. Wszystkie składniki zasmażyć, wlać szklankę wody, wymieszać i gotować od 10-15 minut. Przerwać gotowanie, gdy masa zgęstnieje, pozostawić ją, aby przestygła. Do ostudzonej masy dodać podsmażone wcześniej mięso, przyprawić solą i mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać wszystkie składniki i wyrobić łyżką. Na wykrojone wcześniej krążki ciasta nakładać odrobinę farszu i zlepić brzegi tak, aby pozostał on na środku. Pierogi gotujemy ok. 8-10 minut.

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.