Wegańskie śniadanie pełne błonnika
  • access_time

Wegańskie śniadanie pełne błonnika

Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym) to pomysł na ekspresowe oraz zdrowe danie – idealne na początek dnia.

Składniki (2 porcje)
• 2 garści „Twojego Błonnika” marki Britta
• 1 szklanka mieszkanki ulubionych owoców (np. malin, truskawek, kiwi, borówek)
• 500 ml mleka roślinnego np. kokosowego lub migdałowego
• 2 łyżki masła orzechowego
• listki mięty do ozdoby

Wykonanie
1. Do miseczek wsyp po garści „Twojego Błonnika” marki Britta dodaj mleko roślinne (w zależności od preferencji może być zimne lub ciepłe).
2. Owoce oczyść, umyj. W razie potrzeby większe owoce poprzekrawaj.
3. Do miseczek z mlekiem oraz „Twoim Błonnikiem” dodaj owoce, łyżkę masła orzechowego, a na koniec miętę.
4. Tak przygotowany posiłek jest gotowy do spożycia.

Smacznego!

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.